bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 2 december 2020

Corona update

We hebben het virsus een behoorlijke tijd buiten de deur van de Zeester kunnen houden. Helaas hebben we sinds deze week een positief geteste leerkracht. De ouders van de kinderen die met deze leerkracht te maken hebben, zijn op de hoogte.

Daarnaast hebben wij leerkrachten die klachten hebben en getest moeten worden. Ook zijn er leerkrachten die in aanraking zijn geweest met mensen die positief zijn getest en daarom in quarantaine moeten. 

Wij proberen de groepen zoveel mogelijk te bezetten. Al het personeel loopt een stapje harder om dit voor elkaar te krijgen. Parttime leerkrachten komen fulltime werken en onderwijsassistenten krijgen grotere verantwoordelijkheden. We doen er met z'n allen alles aan, om geen groepen naar huis te hoeven sturen.

Wij vragen u, om zich ook zoveel mogelijk aan de maatregelen te houden. Houd 1,5 m afstand op de speelplaats van andere ouders en kom niet de school in als u geen afspraak heeft. Ga alstublieft na het brengen en halen van uw kind (eren) direct naar huis.

In school dragen ouders en externen een mondkapje. 

onderwijs op afstand.jpeg

Wanneer moet mijn kind thuisblijven?

Soms is het lastig wanneer een kind thuis moet blijven of toch naar school mag komen. Hier vindt u meer duidelijkheid in de Beslisboom: Download

Onderwijs op afstand

Het kan voorkomen dat uw gezin in quarantaine moet en uw kind dus niet naar school kan. Uw kind is dan verplicht om onderwijs op afstand te volgen. Kinderen in de bovenbouw hebben altijd een weektaak klaarstaan in Google Classroom en kunnen de instructie in de klas volgen via Google Meet. 

Kinderen in de onderbouw krijgen in overleg tussen ouders en leerkracht werk voor thuis. Dit werk kan door iemand opgehaald worden of bezorgd worden. Kinderen die het schoolwerk thuis niet volgen, zijn volgens de onderwijsinspectie "ongeoorloofd afwezig".

Het kan ook voorkomen dat de leerkacht van uw kind in quarantaine moet en er geen andere leerkracht beschikbaar is. U zult uw kind dan thuis moeten houden. De leerkracht neemt dan conatct met u op (via de mail) en geeft dan onderwijs op afstand.

Hoe log ik thuis in? Lees hier de instructie... Download

Nieuws vanuit SKT

Maakt u zich zorgen over problemen in uw gezin?

Heeft uw kind weinig vrienden, krijgt u geen contact meer met uw puber of heeft uw kind last van de scheiding? Het Sociaal Kernteam Westland, kortweg SKT, biedt ondersteuning bij vragen over opvoeden, opgroeien en de ontwikkeling van uw kinderen. U krijgt één vast aanspreekpunt: de zorgregisseur. Hij of zij maakt samen met u een plan van aanpak. We betrekken hierbij mensen die voor u belangrijk zijn. En als het nodig is, verleent de zorgregisseur zelf hulp en/of schakelt specialistische hulp in. Uitgangspunt is altijd dat u zelf zo snel mogelijk de touwtjes weer in eigen handen heeft.

Elke tweede maandag van de maand zijn wij als Sociaal KernTeam Westland fysiek aanwezig voor het inloopspreek uur op school.

Als gevolg van het coronavirus is minder fysiek contact wenselijk. Daarom zullen wij voorlopig niet meer fysiek aanwezig zijn voor het inloopspreekuur op school.

Mocht u in de komende periode vragen hebben voor ons kunt u ons mailen. Ons streven is om binnen een week contact met u op te nemen.

Dit mag naar Maruschka Ham mham@sktwestland.nl 06-20264303 of Mieke Dekker mdekker@sktwestland.nl 06-82490273.

Nieuws uit de MR

In de MR vergadering van dinsdag 10 november is de oudergeleding geïnformeerd over het leerlingvolgsysteem, en hoe de analyses van toetsen worden verwerkt in groepsplannen. Verder is het rooster van aftreden van de oudergeleding besproken. De beleidsvoornemens zijn doorgenomen en het personeelsbeleid met het hierbij horend werkverdelingsplan zijn ook de revue gepasseerd.

We zijn nog op zoek naar een ouder die De Zeester wil vertegenwoordigen in de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad). Heeft u interesse? Neem dan contact op met de voorzitter van de MR via y.zerner@wsko.eu

IMG_4677.JPG

Nieuws uit de OV

De oudervereniging heeft gezorgd voor een gezellige aankleding van de aula, helemaal in Sintklaas en Pieten sfeer. Als schoencadeautje kwam er op woensdag 25 november een goochelaar langs. De kinderen hebben genoten van zijn show!

De ouders van de OV kampen ook met organisatorische problemen rond het coronavirus. Er wordt steeds besproken hoe we de activiteiten, vergaderingen en festiviteiten op een veilige manier door kunnen laten gaan. Voor de kinderen zullen wij zorgen dat de december maand een feestje wordt. 

4 december Sinterklaas

Op vrijdag 4 december zal Sinterklaas de school bezoeken. Alle kinderen gaan om 8.30 uur naar hun eigen klas. De kinderen zullen daarna  met hun "maatjesklas" de Sint en zijn Pieten op wachten op de speelplaats. Ouders wordt verzocht om niet te blijven kijken, maar de speelplaats direct te verlaten. 

De onderbouw groepen zullen 's ochtends een optreden doen voor de Sint en de Schatkamer bezoeken. De bovenbouw groepen gaan de surprises uitpakken. 's Middags zullen de "maatjesklassen" spelletjes met elkaar gaan doen. 

Kerstmis

kerstkaart.jpeg

Dit jaar zal Kerstmis voor iedereen een beetje anders zijn. Ook op de Zeester hebben wij het programma aangepast. Er zal dit jaar geen kerstdiner 's avonds zijn. U hoort binnenkort van de werkgroep welke activiteiten we voor de kinderen organiseren. We gaan er een mooi kerstfeest van maken!

Belangrijke data:

4 december: Sinterklaas

7 december: groep 1-2 vrij

18 december: om 12.00 uur start de kerstvakantie

21 december t/m 1 januari: kerstvakantie

4 januari: studiedag voor leerkrachten, groep 1 t/m 8 vrij

Fijne feestdagen en een gezond 2021!

Namens het team van de Zeester

download.jpeg
 
Sterrenwerk 25 mei 2018
 
Zeester

Kloosterlaan 4
2681 LB Monster
0174-280337
info@dezeester.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Zeester.wsko.nl
Online versie | Afmelden